Airco kopen en laten installeren Groningen

Hoog kwaliteit airco’s tegen een scherpe prijs!

Installatie, onderhoud en reparatie

Gratis offerte ontvangen

Vakspecialisten

Meer dan 20 jaar ervaring

Meer dan 1000 tevreden klanten

Betrouwbaar en Betaalbaar

Uw airco specialist in Groningen

De zomers in Groningen worden tegenwoordig steeds heter. Geen wonder dat u opzoek bent naar een airo die u deze zomer koel kan houden. De temperatuur in een stad zoals Groningen kan al snel oplopen doordat er minder wind staat er huizen vaak voorzien zijn van platte daken.

Wij plaatsen met veel plezier een airco in uw woning, slaapkamer, kantoorpand of in uw winkel. In een koele woning is het prettig wonen en in een koel kantoor prettig werken, dat begrijpen wij als geen ander! Daarnaast werken steeds meer mensen thuis dan misstaat een koele airco niet.

Dekker Struik Installatietechniek plaatst, onderhoud of pleegt reparaties uit aan uw bestaande airconditioning.

Airconditioning Groningen

Airconditioning Installatie Groningen

De airco installateurs van  Dekker Struik geven u een gedegen advies om het koelen en verwarmen van uw woning, kantoorpand of winkelpand. Er zijn namelijk veel verschillende airconditionings verkrijgbaar op de markt. Welke het beste voldoen aan uw wensen kunt u bespreken met één van onze experts. Het is namelijk afhankelijk of u slechts een kamer wilt koelen, een gehele woning of misschien wel meerdere ruimtes. Wanneer u meerdere ruimtes wilt koelen dan kunnen wij een split unit kopen. Deze unit wordt geplaatst aan de buitenkant van uw woning of bedrijfspand en is zeer geschikt om meerdere ruimtes te voorzien van een heerlijk koel (werk) klimaat.

Een heerlijk werkklimaat

Zoals eerder aangegeven kan het in steden snel, erg warm worden. Dit geldt ook voor kantoorpanden. Vaak zijn kantoorpanden voorzien van grote ramen waardoor de temperatuur al snel kan laten stijgen. Een prettig werkklimaat is daardoor geen overbodige luxe. Wilt u meer informatie over een prettig werkklimaat? Klik dan vooral op de onderstaande button, een goede ventilatie én centrale verwarming dragen hier ook zeker bij aan.

Klimaattechniek
Airo in bedrijfspand

Aanschaffen airco

Wanneer u een nieuwe airco wilt kopen maar het lastig vindt om een goede keuze te maken dan dient er in ieder geval gelet te worden op de volgende vier punten. Het koelvermogen, de energieklasse van de airco, het geluidsniveau van de unit én de aanvullende functies.

Het koelvermogen van de airco zegt vanzelfsprekend iets over de grote van de ruimte die de airco kan koelen. Per kubieke meter (m3) heeft een gemiddelde airco tussen de 30 en 40 watt vermogen nodig. De energieklasse geeft aan hoeveel stroom het apparaat gebruikt. Hoe lager de energieklasse des te hoger het verbruik. Wilt u een grote ruimte koelen dan is het aan te raden om te gaan voor een hoog energielabel. Tot slot brengt een airco natuurlijk een bepaald geluidsniveau met zich mee. Onze experts kunnen u hier meer over vertellen.

 

Airco onderhoud

De filters, spoelen en lamellen van een airconditioner hebben regelmatig onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat de unit gedurende zijn jaren effectief en efficiënt functioneert. Het negeren van noodzakelijk onderhoud zorgt voor een gestage afname van de prestaties van de airconditioning, terwijl het energieverbruik gestaag toeneemt. Het is dus erg belangrijk om regelmatig onderhoud te (laten) plegen aan uw airconditioning. Voor onderhoud en reparaties van uw koelsysteem staan we ook graag voor u klaar!

Airconditioner Filters

De belangrijkste onderhoudstaak die de efficiëntie van uw airconditioner verzekert, is het routinematig vervangen of reinigen van de filters. Verstopte, vuile filters blokkeren de normale luchtstroom en verminderen de efficiëntie van het systeem aanzienlijk. Als de normale luchtstroom wordt belemmerd dan kan een gedeelte van de lucht het filter omzeilen. Hierdoor komt er vuil rechtstreeks in de verdamper spiraal terecht komen en het warmte absorberende vermogen van de batterij nadelig beïnvloeden. Het vervangen van een vuil en verstopt filter kan het energieverbruik van uw airconditioner met 5 tot 15% verlagen.

Voor centrale airconditioners bevinden filters zich meestal ergens langs de lengte van het retourkanaal. Veel voorkomende filterlocaties zijn in muren, plafonds, ovens of in de airconditioner zelf.

Sommige soorten filters zijn herbruikbaar; andere moeten worden vervangen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en rendementen. Reinig of vervang het filter of de filters van uw airconditioningsysteem elke maand of twee tijdens het koelseizoen. Filters hebben mogelijk meer aandacht nodig als de airconditioner constant wordt gebruikt.

Neem contact op met onze experts
Telefoon icoon
Telefoon icoon
Mail icoon

Recent van Dekker Struik

Airco gebruiken om het huis te verwarmen?

© 2024 Dekker Struik Installatietechniek - Webontwikkeling door Convident