Cv installatie

Een cv installatie is tegenwoordig in ieder huis wel te vinden. Wil je graag een cv aanleggen? Een centrale verwarming is tegenwoordig in ieder huis wel te vinden. Zeker in de koudere maanden van het jaar is het belangrijk om ruimtes in uw huis goed te kunnen verwarmen. Probeer in de zomer al te beoordelen of uw verwarmingssysteem voldoende geschikt is voor de winter. Zo kom je niet voor onverwachte situaties te staan wanneer het buiten koud is en de verwarming het begeeft. Wil je graag een cv aanleggen? Wij geven je meer informatie over de centrale verwarming.

Gratis offerte ontvangen

Vakspecialisten

Meer dan 20 jaar ervaring

Meer dan 1000 tevreden klanten

Betrouwbaar en Betaalbaar

Soorten centrale verwarming

Er zijn verschillende opties wanneer het gaat om het aanleggen van centrale verwarming. Het meest populaire systeem is het gebruik van radiatoren om ruimtes te verwarmen. Daarnaast zijn er nog veel meer verwarmingsopties beschikbaar. Daarbij kan je denken aan vloerverwarming, infraroodverwarming en warmtepompen.

Vloerverwarming

Werking centrale verwarming

Een centrale verwarming werkt door middel van 3 componenten: de cv ketel, radiatoren en een thermostaat. De cv-ketel is het belangrijkste onderdeel wanneer het gaat om het verwarmen van het water. Door middel van aardgas wordt het water verwarmd in de ketel wat door leidingen wordt doorgepompt naar de radiatoren. Radiatoren worden in geplaatst in de ruimtes die u graag wilt verwarmen. De radiatoren zorgen ervoor dat het warme water hitte uitstraalt zodat de ruimtes een aangename temperatuur aannemen. De gewenste temperatuur kunt u zelf instellen door middel van een thermostaat. Uw installatie zorgt ervoor dat de ruimtes verwarmt worden tot deze temperatuur bereikt is.

Maak nu een afspraak met
onze specialisten!

Gelijk een afspraak maken

Installatie centrale verwarming

De installatie van een centrale verwarming is afhankelijk van welke componenten er vervangen of aangelegd moeten worden. Logischerwijs kost de installatie minder tijd en moeite wanneer bepaalde componenten al aanwezig zijn, bijvoorbeeld radiatoren of leidingwerk. Wij bieden de mogelijkheid om bestaande installaties om te bouwen tot een centrale verwarmingsinstallatie, maar ook om volledig nieuwe systemen aan te leggen. Wij denken graag mee in uw persoonlijke situatie om te kijken hoe de installatie voor uw cv het beste kan ingeregeld worden.

warmtepomp

Waterzijdig inregelen

Misschien kent u het wel; aan de ene kant van het gebouw is het te warm, en aan de andere kant is het te koud. Wij hebben de oplossing: “waterzijdig inregelen”! Waterzijdig inregelen betekent dat we bij elke radiator de doorstroming zo vergroten, of verkleinen, dat de radiator de optimale hoeveelheid warmte afgeeft. Zo wordt elk vertrek gelijkmatig verwarmd.

Meestal is het zo dat in een gebouw de vertrekken die het verst bij de ketel weg zijn, het minst warm worden. Daarentegen wordt in de andere vertrekken, dichterbij de ketel, de radiator bijna dichtgedraaid omdat het daar te warm is. Wij komen graag bij u langs om de problemen met de warmte- of kouderegulering in uw bedrijf of huis op te lossen. Aan de hand van een lijst bespreken wij uw klachten en bekijken wij wat we voor u kunnen betekenen.

Met het waterzijdig inregelen is een besparing van 10 tot 30 procent mogelijk. Dat komt neer dat u terugverdientijd hebt van twee tot drie jaar. De kosten van waterzijdig inregelen zijn afhankelijk van de grootte van uw gebouw of woning.

Onderhoud centrale verwarming

Om preventief te zorgen dat u in de koude maanden van het jaar niet in de kou zit is het belangrijk om vroegtijdig uw verwarming te testen. Periodiek onderhoud is noodzakelijk om mogelijke storingen en problemen te verhelpen. Een goed functionerend cv-ketel zorgt voor een prettige woonsituatie. Wij helpen u graag met het onderhouden van uw cv installatie.

Dekker Struik: erkende installatie specialisten

Een cv-ketel is een belangrijk systeem voor uw woning. Het is daarom aan te raden om de installatie uit te besteden aan specialisten. Onze vakspecialisten staan graag voor je klaar om te helpen bij het aanleggen van installaties en onderhouden daarvan. Heb je nog vragen over cv installaties in uw persoonlijke thuissituatie dan gaan wij graag met u in gesprek.

Contact opnemen met Dekker Struik

Contactformulier - CV installatie
Telefoon icoon
Telefoon icoon
Mail icoon

Recent van Dekker Struik

Airco gebruiken om het huis te verwarmen?

© 2024 Dekker Struik Installatietechniek - Webontwikkeling door Convident