Duurzame verlichting

Duurzame verlichting hoe is dat precies ontstaan? Huizen en verlichting zijn twee begrippen dat hand in hand samengaan. Vroeger hadden mensen vooral een praktische blik op de verlichting. Tegenwoordig heeft dit zich steeds verder ontwikkeld tot een belangrijk sfeerelement in ieders huis. De afgelopen jaren ontwikkelt zich een trend dat zich richt op de duurzaamheid in het algemeen. Duurzame verlichting stijgt daardoor snel in populariteit.

Vakspecialisten

Meer dan 20 jaar ervaring

Meer dan 1000 tevreden klanten

Betrouwbaar en Betaalbaar

Wat is duurzame verlichting?

De naam verraadt het eigenlijk al; verlichting dat duurzaam is. Duurzame lampen hebben een zeer lange levensduur, weinig energieverbruik en minimale impact op het milieu. Vaak zijn de lampen duurder in de aanschaf, maar door hun goede eigenschappen is deze investering het meer dan waard. Het is een investering dat bijdraagt aan een goed milieu en is goed voor uw portemonnee op de lange termijn.

Duurzame verlichting

Welke verlichting past bij uw wensen?

Lampen en lichten zijn er tegenwoordig in alle maten. In vergelijking met vroeger is woonverlichting steeds belangrijker gaan worden. Zo bent u voor een woon of slaapkamer vaak opzoek naar lampen met minder lichtsterkte. Daarentegen is voor een bureau of een keuken lampen met een krachterige lichtsterkte noodzakelijk. Bent u een beetje van beide nodig? Ook dit is tegenwoordig een optie. Verlichting heeft tegenwoordig steeds vaker mogelijkheden om er een filter tussen te zetten. Zo kunt u wisselen tussen een felle lamp en sfeerverlichting.

Maak nu een afspraak met
onze specialisten!

Gelijk een afspraak maken
Led lampen

Duurzame LED verlichting

LED verlichting behoort tot één van de beste opties wanneer u op zoek bent naar een duurzame optie voor verlichting. LED verlichting hebben een zeer lange levensduur. Gemiddeld genomen gaat een lamp zo’n 50.000 uur mee. In vergelijking met traditionele lampen is dit een significant verschil. Een belangrijk voordeel is dat LED verlichting tot wel 90% bespaart van de energiekosten ten opzichte van halogeen- of gloeilampen. Het investeringsbedrag dat benodigd is voor de aanschaf van LED verlichting verdient zich na verloop van tijd snel terug. Dat maakt de verlichting een duurzame investering is voor de toekomst.

Daarnaast is LED verlichting ook een veilige keuze. Ongetwijfeld dat u wel eens hebt opgemerkt dat een gloeilamp of halogeenlamp erg warm kan worden wanneer deze aan staat. De kans is klein, maar het zou mogelijk zijn dat deze warmte zorgt voor brand. LED lampen worden niet warm waardoor deze kans op brand wordt tegengegaan.

Slimme led verlichting

Gezelligheid van een kamer is voor veel mensen een belangrijk aspect voor een prettige woonsituatie. Een aanname van veel mensen is dat LED verlichting een zeer felle lamp is en daarom geen opties tot sfeerverlichting zou bieden. Dit is een aanname wat onjuist is. Tegenwoordig zijn LED lampen te vinden in verschillende wattages en kleuren. Zo heeft u keuze tussen praktisch licht wat goed is voor werken of studeren en kunt u kiezen uit verschillende opties tot sfeerverlichting.

Daarnaast is het ook mogelijk om uw LED verlichting aan te sluiten op ‘slimme verlichting’ systemen. Deze innovatieve systemen zorgen voor een bediening via een app op uw telefoon of tablet, maar ook via spraakopdrachten. Verder kunt u verschillende lichtsterktes instellen zodat u met één klik op de knop uw huis kan omtoveren in een door u gewenste setting.

Spaarlampen

Een tweede efficiënte oplossing voor duurzame verlichting is het gebruik van spaarlampen. De spaarlampen komen weliswaar niet in de buurt van de LED lampen, maar besparen enorm ten opzichte van gloei-  en halogeenlampen. Voorheen waren spaarlampen niet een gewilde keuze doordat de lampen koude kleuren boden en weinig mogelijkheden om het licht te dimmen. Tegenwoordig is van deze minpunten geen sprake meer.

Spaarlampen

Duurzame verlichting van Dekker Struik

Bent u enthousiast geworden over de opties tot duurzame verlichting, maar twijfelt u hoe duurzame verlichting in u huis past.  Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden voor het aanleggen van duurzame verlichting. Ook bij kleine vragen staan wij u graag te woord.

Contact opnemen met Dekker Struik

Contactformulier

Locatie Assen

Afrikaweg 33C
9407 TL Assen

0592 – 74 90 62
info@uwinstallateur.nl

Locatie Groningen

Bremenweg 10
9723 TD Groningen

050-313 51 51
info@uwinstallateur.nl

Recent van Dekker Struik

Dit is het nieuwste bericht

Dekker Struik Installatietechniek is hét installatiebureau voor de regio’s Groningen en Drenthe. Dekker Struik Installatietechniek is ontstaan in 2008, door een fusie van Technisch Bureau Dekker BV en Installatiebedrijf Struik BV. Beide bedrijven waren al jaren actief in Groningen en Drenthe als elektrotechnisch- en...
© 2021 Dekker Struik Installatietechniek - Webontwikkeling door Convident