Hemelwaterafvoer aanleggen

Wilt u een hemelwaterafvoer aanleggen? Het belang van een hemelwaterafvoer (hwa) wordt wel eens over het hoofd gezien. Het is belangrijk dat u beschikt over een systeem dat goed het hemelwater afvoert. Indien dit niet het geval is dan is de kans op lekkage aanwezig. Dekker Struik is ervaren in het aanleggen van dergelijke hemelwaterafvoer systemen.

Vakspecialisten

Meer dan 20 jaar ervaring

Meer dan 1000 tevreden klanten

Betrouwbaar en Betaalbaar

Wat is hemelwaterafvoer (hwa)

Onder hemelwaterafvoer wordt verstaan; het afvoeren van water dat uit de hemel komt. Daarbij kan je denken aan regen, sneeuw of hagel. De afvoer zorgt ervoor dat het hemelwater van het dak wordt afgevoerd naar de dakgoot en vervolgens de riolering. De meest bekendste vorm is de PVC regenpijp. Daarnaast zijn echter nog veel meer verschillende opties zoals het zinken van je hemelwaterafvoer (hwa).

Het zinken van uw hemelwaterafvoer is een investering dat meer geld kost dan wanneer u gebruik maakt van een PVC regenpijp. Een zinken hemelwaterafvoer is een duurzame investering in de toekomst dat zich op lange termijn terugverdient.

Hemelwaterafvoer systeem
hemelwaterafvoer in de grond

Hemelwaterafvoer in de grond

Er zijn verschillende methoden om uw hemelwater af te voeren. Zo kan je gebruik maken van een regenton of een ondergronds infiltratiesysteem. Door hemelwater ondergronds op te slaan zorgt u ervoor dat in een droge periode het opgeslagen water gereguleerd wordt afgegeven aan het grondwater. Dit komt ten goede voor de vochtigheidsgraad van uw tuin.

Maak nu een afspraak met
onze specialisten!

Gelijk een afspraak maken

Kwaliteitsnormen Hemelwaterafvoer

Om kwaliteit te garanderen houden we rekening met enkele belangrijke normen. Ten eerste hanteren wij de norm Nen 3215 en het bouwbesluit. NEN 3215 geeft aan welke wettelijke regels er gevolgd moeten met betrekking op gebouwriolering, en is opgesteld om rekening te houden met de uitgangspunten van het Bouwbesluit (2012). Het bouwbesluit is een verzameling voorschriften waaraan een bedrijf moet aan voldoen tijdens de bouw van nieuwbouwwoningen of verbouwingen van bijvoorbeeld kantoren, winkels of ziekenhuizen.

Hemelwaterafvoer onderhoud

Het is belangrijk dat u goed de kwaliteit van uw hemelwaterafvoer in de gaten houdt. Het onderhouden van uw hemelwaterafvoerinstallatie is belangrijk om lekkage te blijven voorkomen. Indien u dit niet bijhoudt dan kan de dakgoot gaan lekker wat kan resulteren in vochtige schimmelplekken op het plafond. Om dit voor te zijn is daarom een regelmatig onderhoud noodzakelijk. Mocht u hier zelf geen tijd voor hebben dan kan u een specialist inschakelen om dit voor u te regelen.

Hemelwaterafvoer onderhoud

Wat kan Dekker Struik voor u betekenen

Een goed functionerend hemelwaterafvoersysteem is onmisbaar voor ieder gebouw. Het voorkomt onder andere lekkage. De aanleg van een kwalitatief goed hemelwaterafvoersysteem is daarom ook het best om uit te besteden aan specialisten. Wij gaan graag met u in gesprek om voor de aanleg van een systeem. Ook voor advies in uw persoonlijke situatie helpen we graag. Daarnaast is het periodiek onderhouden van uw hwa systeem ook een belangrijk aspect. Onze vakspecialisten helpen u hier graag bij.

Contact opnemen met Dekker Struik

Contactformulier

Locatie Assen

Afrikaweg 33C
9407 TL Assen

0592 – 74 90 62
info@uwinstallateur.nl

Locatie Groningen

Bremenweg 10
9723 TD Groningen

050-313 51 51
info@uwinstallateur.nl

Recent van Dekker Struik

Dit is het nieuwste bericht

Dekker Struik Installatietechniek is hét installatiebureau voor de regio’s Groningen en Drenthe. Dekker Struik Installatietechniek is ontstaan in 2008, door een fusie van Technisch Bureau Dekker BV en Installatiebedrijf Struik BV. Beide bedrijven waren al jaren actief in Groningen en Drenthe als elektrotechnisch- en...
© 2021 Dekker Struik Installatietechniek - Webontwikkeling door Convident