Laadpaal installatie

Binnen handbereik uw auto op kunnen laden door een laadpaal installatie. Een thuislaadpaal of laadpaal bij uw werk is van groot belang en buitengewoon handig voor eigenaren van elektrische auto’s. Een eigen laadpaal is goedkoper, efficiënter en praktischer dan een openbare laadpaal. Als specialist in installaties en elektrotechniek bieden wij de mogelijkheid om thuis een laadpaal te installeren of bij u op werk. Kom in contact en ontvang meer informatie over uw nieuwe laadpaal.

Gratis offerte ontvangen

Vakspecialisten

Meer dan 20 jaar ervaring

Meer dan 1000 tevreden klanten

Betrouwbaar en Betaalbaar

Waarom een laadpaal?

Om optimaal van uw elektrische auto te genieten is het ideaal thuis uw auto te kunnen laden. Ook bij uw werk is het fijn om gedurende de dag uw voertuig op te kunnen laden. Niet alleen zijn de kosten voor elektriciteit thuis lager dan openbaar, ook is er geen wachtrij bij uw eigen laadpaal en bent u altijd verzekerd van een opgeladen auto.

Naast enkele laadpalen is het voor zakelijke oplaadpunten ook mogelijk een laadplein te installeren. Zo kunnen medewerkers en bezoekers optimaal gebruik maken van de bedrijfslaadpalen, waarbij wij de eventuele energieverrekening voor u kunnen aanbieden via onze inkoop organisatie Abel & Co.

Laadpalen worden steeds slimmer met mogelijkheden als bijvoorbeeld load balancing en de  intregratie met uw zonnesysteem. Vraag ons voor advies om u een stukje (duurzame) maatwerk te kunnen leveren.

Laadpaal installatie

Een thuislaadpaal

Een eigen laadpaal thuis bezitten wordt steeds belangrijker, er komen meer en meer elektrische voertuigen in omloop. Naast dat het hebben van een eigen laadpaal erg praktisch is, is het ook nog eens erg voordelig. Stel uw buurman komt eerder thuis en neemt de laatste openbare laadpaal in beslag, fijn om dan uw eigen laadpaal bij huis te hebben. Dekker Struik plaatst en installeert de laadpaal bij u thuis.

Waar kan ik thuis de laadpaal plaatsen?

Gaat u binnenkort elektrisch rijden of rijdt u al elektrisch? Het is handig om uw elektrische auto thuis op te kunnen laden en niet meer afhankelijk te zijn van openbare oplaadpunten. Als u een eigen parkeerplek, oprit of garage heeft, is het plaatsen van een laadpaal thuis geen enkel probleem. Op uw eigen terrein zijn er geen restricties voor het laten plaatsen van een oplaadpaal. Heeft u echter geen terrein omdat u bijvoorbeeld in een rijtjeshuis woont zonder eigen parkeerplek, dan is het niet vanzelfsprekend dat u thuis een laadpaal kunt plaatsen.

In dat geval moet de laadpaal bij een openbare parkeerplaats worden geplaatst. Er komt dan een bord bij de parkeerplaats te staan dat deze plek enkel is toegestaan voor elektrische auto’s. De parkeerplaats wordt echter niet alleen voor uw auto beschikbaar. Informeer eerst altijd bij uw gemeente over de regelgeving en vergunningen voor het aanvragen van een oplaadpaal in een openbare ruimte.

Welke laadpaal is geschikt voor thuis?

De keuze van uw laadpaal is afhankelijk van uw (energie)behoefte, uw te laden auto en eventueel de integratie met een zonnesysteem.

Voordelen van een eigen laadpaal

  • Eventueel verrekening energie met uw werkgever van de goedkopere laadstroom
  • Nooit meer in de rij staan
  • Profiteren van zonnepanelen
  • Slim laden i.c.m. smart home

Wat kost een laadpaal installatie thuis?

De kosten voor het aanleggen van een eigen laadpaal is afhankelijk van het type laadpaal dat u wenst. Echter betaalt u niet enkel voor de laadpaal, ook komen er installatiekosten kijken bij het plaatsen van een elektrische oplaadpaal. Hoe verder de paal bij de meterkast vandaan geplaatst wordt, des te hoger de installatiekosten zijn. Ook wordt er gekeken naar het aansluitpunt van de voedingskabel: kan dit via de kruipruimte of moet er gegraven worden? Om de exacte prijs te weten voor uw thuislaadpaal kunt u altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.

Maak nu een afspraak met
onze specialisten!

Gelijk een afspraak maken
Oplaadpaal

Onderhoud elektrische laadpaal

Door de laadpaal regelmatig en goed te onderhouden, verlengen we de levensduur. Op de lange termijn bespaart u zo op hoge reparatiekosten. Ook kan het zijn dat uw laadpaal jaarlijks gekeurd moet worden door uw verzekeringsmaatschappij. De hoge vermogens en voltage die ontstaan tijdens het laden kunnen namelijk gevaarlijk zijn wanneer de paal defect is. Naast het installeren en leveren van de laadpaal biedt Dekker Struik ook de mogelijkheid deze te onderhouden. Meer weten over het servicecontract van Dekker Struik of een enkele afspraak maken voor het onderhouden van uw laadpaal? Neem contact op met onze technici.

Een laadpaal op kantoor

Heeft u nog geen laadpaal op kantoor of zijn niet genoeg? Met de stijging in zakelijke elektrische rijders is een laadpaal op kantoor tegenwoordig niet meer weg te denken. Zowel voor gasten als werknemers wilt u dat de laadpalen goed geregeld zijn. Houd rekening met het aantal laadpunten en diversiteit aan auto’s die geladen moeten worden. Naast het plaatsen en installeren van laadpalen op kantoor is Dekker Struik ook uw partner in het onderhouden van uw laadpalen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Zakelijke laadpunten

Zakelijke laadpalen moeten altijd werken, uw bedrijf vertrouwt erop. Het plaatsen van een oplaadpunt voor zakelijke toepassingen is maatwerk. We kijken naar de groei van de onderneming, de bezetting van de laadpunten en de soort voertuigen die opgeladen dienen te worden om de beste laadpunten te installeren. Hierbij houden we rekening met zowel de werknemers als eventuele bezoekers die hun auto bij u komen laden. Met een zakelijk laadpunt bent u gegarandeerd van een opgeladen auto, daarnaast is een eigen laadpunt voordeliger dan een openbare laadpaal. Benieuwd welke laadpalen er voor uw bedrijf geschikt zijn? Vraag naar ons advies.

Contact opnemen met Dekker Struik

Contactformulier

Locatie Assen

Afrikaweg 33C
9407 TL Assen

0592 – 74 90 62
info@uwinstallateur.nl

Locatie Groningen

Olgerweg 17a
9723 EA Groningen

050-313 51 51
info@uwinstallateur.nl

Telefoon icoon
Telefoon icoon
Mail icoon

Recent van Dekker Struik

Airco gebruiken om het huis te verwarmen?

© 2024 Dekker Struik Installatietechniek - Webontwikkeling door Convident