Laadpaal zakelijk

Binnen handbereik uw auto op kunnen laden door een laadpaal installatie. Een thuislaadpaal of laadpaal bij uw werk is van groot belang en buitengewoon handig voor eigenaren van elektrische auto’s. Een eigen laadpaal is goedkoper, efficiënter en praktischer dan een openbare laadpaal. Als specialist in installaties en elektrotechniek bieden wij de mogelijkheid om thuis een laadpaal te installeren of bij u op werk. Kom in contact en ontvang meer informatie over uw nieuwe laadpaal.

Gratis offerte ontvangen

Vakspecialisten

Meer dan 20 jaar ervaring

Meer dan 1000 tevreden klanten

Betrouwbaar en Betaalbaar

Laadpaal laten installeren op het werk

Het laten installeren van een laadpaal op het werk biedt meerdere voordelen. Ten eerste toont het een toewijding aan duurzaamheid en milieubewustzijn. Dit kan zowel voor uw werknemers als voor klanten aantrekkelijk zijn.

Daarnaast vergroot het de mogelijkheid voor werknemers om elektrische voertuigen te gebruiken, wat bijdraagt aan een groenere bedrijfsvoering.

Het kan ook fiscale voordelen bieden, aangezien sommige regio’s subsidies of belastingvoordelen geven voor duurzame investeringen. Bovendien verhoogt het de waarde van uw bedrijfspand en draagt het bij aan een modern en innovatief bedrijfsimago.

Laadpaal installatie

Fiscale voordelen zakelijke laadpaal

Het installeren van een laadpaal op het werk biedt diverse fiscale voordelen in Nederland voor 2024. Deze voordelen zijn ontworpen om duurzame investeringen te stimuleren en omvatten:

 1. Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Deze aftrek maakt het mogelijk een deel van de investering in bedrijfsmiddelen, zoals laadpalen, af te trekken van de fiscale winst. Het voordeel hangt af van de totale waarde van de investering. Bijvoorbeeld, bij een investering van €75.000 kan een bedrijf met een fiscale winst van €450.000, een belastingvoordeel van ongeveer €4.603 behalen.
 2. Milieu-Investeringsaftrek (MIA): Deze aftrek is gericht op investeringen in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen, waaronder laadpalen. In 2024 kun je tot 45% van het investeringsbedrag aftrekken. Voorwaarden zijn onder andere dat het investeringsbedrag minimaal €2.500 moet zijn, en het oplaadpunt moet op het eigen bedrijfsterrein staan.
 3. Energie-investeringsaftrek (EIA): Deze aftrek is bedoeld voor bedrijven die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Voor 2024 is de energie-investeringsaftrek 40% voor investeringen in bedrijfsmiddelen die op de Energielijst staan, met een minimum van €2.500 per bedrijfsmiddel.

Deze voordelen, zoals de MIA en KIA, kunnen gecombineerd worden, maar niet met de energie-investeringsaftrek. Belangrijk is dat de investeringen binnen drie maanden na aanschaf gemeld moeten worden bij de RVO via eHerkenning voor zowel de MIA als de EIA.

Voor meer gedetailleerde berekeningen en specifieke voorwaarden is het raadzaam om contact op te nemen met een fiscaal adviseur of de relevante overheidsinstanties, zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Belastingdienst.

Welke laadpaal is geschikt voor zakelijk gebruik?

De keuze van uw laadpaal is afhankelijk van uw (energie)behoefte, uw te laden auto en eventueel de integratie met een zonnesysteem.

Voordelen van een zakelijke laadpaal

 • Duurzaam bedrijfsimago
 • Aantrekkelijkheid voor werknemers en klanten
 • Financiële stimulansen en fiscale voordelen
 • Ondersteuning van elektrisch wagenpark
 • Verhoogde waarde van het bedrijfspand
 • Lokale en regionale Subsidies
 • Bijdrage aan CO2-Reductie
 • Verbetering van bedrijfsfaciliteiten

Wat kost het aanleggen van een zakelijke laadpaal?

De kosten van zakelijke laadpalen worden beïnvloed door verschillende factoren en kunnen daardoor variëren. Hier zijn enkele sleutelfactoren die de prijs bepalen:

 1. Laadvermogen: Dit verwijst naar de snelheid waarmee de laadpaal een elektrisch voertuig kan opladen. Hoger laadvermogen betekent over het algemeen een snellere laadtijd, maar vaak ook een hogere prijs voor de laadpaal.
 2. Smart-opties: Sommige laadpalen zijn uitgerust met geavanceerde functies zoals app-integratie voor monitoring en controle, programmeerbare laadsessies voor het benutten van daltarief, en dynamic load balancing voor het efficiënt beheren van de energievraag. Laadpalen met deze smart-opties zijn doorgaans duurder dan basis modellen.
 3. Merk: Net als bij veel producten kunnen de prijzen variëren afhankelijk van het merk. Bekende merken met een goede reputatie voor betrouwbaarheid en kwaliteit kunnen duurder zijn dan minder bekende merken.

Gemiddeld genomen liggen de totale kosten voor een zakelijke laadpaal, inclusief de installatie maar exclusief btw, tussen de €1.000 en €3.000. Dit prijsbereik houdt rekening met zowel de aanschafkosten van de laadpaal zelf als de kosten voor het professioneel laten installeren ervan.

De exacte prijs zal afhangen van de specifieke behoeften en voorkeuren van uw bedrijf. Het is aan te raden om offertes van verschillende leveranciers en installateurs te vergelijken om een laadpaal te vinden die aan uw vereisten voldoet en binnen uw budget past. Voor meer gedetailleerde informatie over de kosten van zakelijke laadpalen, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Maak nu een afspraak met
onze specialisten!

Gelijk een afspraak maken
Oplaadpaal

Onderhoud elektrische laadpaal

Door de laadpaal regelmatig en goed te onderhouden, verlengen we de levensduur. Op de lange termijn bespaart u zo op hoge reparatiekosten. Ook kan het zijn dat uw laadpaal jaarlijks gekeurd moet worden door uw verzekeringsmaatschappij. De hoge vermogens en voltage die ontstaan tijdens het laden kunnen namelijk gevaarlijk zijn wanneer de paal defect is. Naast het installeren en leveren van de laadpaal biedt Dekker Struik ook de mogelijkheid deze te onderhouden. Meer weten over het servicecontract van Dekker Struik of een enkele afspraak maken voor het onderhouden van uw laadpaal? Neem contact op met onze technici.

Een laadpaal op kantoor

Heeft u nog geen laadpaal op kantoor of zijn niet genoeg? Met de stijging in zakelijke elektrische rijders is een laadpaal op kantoor tegenwoordig niet meer weg te denken. Zowel voor gasten als werknemers wilt u dat de laadpalen goed geregeld zijn. Houd rekening met het aantal laadpunten en diversiteit aan auto’s die geladen moeten worden. Naast het plaatsen en installeren van laadpalen op kantoor is Dekker Struik ook uw partner in het onderhouden van uw laadpalen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Zakelijke laadpunten

Zakelijke laadpunten moeten altijd werken, uw bedrijf vertrouwt erop. Het plaatsen van een oplaadpunt voor zakelijke toepassingen is maatwerk. We kijken naar de groei van de onderneming, de bezetting van de laadpunten en de soort voertuigen die opgeladen dienen te worden om de beste laadpunten te installeren. Hierbij houden we rekening met zowel de werknemers als eventuele bezoekers die hun auto bij u komen laden. Met een zakelijk laadpunt bent u gegarandeerd van een opgeladen auto, daarnaast is een eigen laadpunt voordeliger dan een openbare laadpaal. Benieuwd welke laadpalen er voor uw bedrijf geschikt zijn? Vraag naar ons advies.

Contact opnemen met Dekker Struik

Contactformulier

Locatie Assen

Afrikaweg 33C
9407 TL Assen

0592 – 74 90 62
info@uwinstallateur.nl

Locatie Groningen

Olgerweg 17a
9723 EA Groningen

050-313 51 51
info@uwinstallateur.nl

Telefoon icoon
Telefoon icoon
Mail icoon

Recent van Dekker Struik

Airco gebruiken om het huis te verwarmen?

© 2024 Dekker Struik Installatietechniek - Webontwikkeling door Convident