Riolering aanleggen

Wilt u een riolering laten aanleggen? Het belang van een goed functionerende riolering wordt vaak vergeten tot er een verstopping plaats vindt. Verstoppingen in de riolering hebben vaak een rioolstankoverlast als gevolg. Mocht u last hebben problemen aan uw riolering dan is het belangrijk om een specialist in te schakelen. Dekker Struik analyseert het probleem en zorgt voor een oplossing.  Ook kan je ervoor kiezen om dit probleem preventief op te lossen door de aanleg van een kwalitatief goede riolering. Wij kunnen voor u zowel binnen riolering als buitenriolering aanleggen. Ook om riolering aanleggen in nieuwbouw kunt u bij ons terecht.

Vakspecialisten

Meer dan 20 jaar ervaring

Meer dan 1000 tevreden klanten

Betrouwbaar en Betaalbaar

Oorzaken van een verstopping

Een verstopt riool is onaangenaam doordat dit veel stankoverlast met zich meebrengt. Een riool kan verstoppen vanwege verschillende oorzaken. Vaak raakt de riolering verstopt door vetresten die huishoudens doorspoelen in de wc of in de wasbak. Deze vettigheid zorgt er vaak voor dat afvoer aankoekt. Het is dus belangrijk om je pan na het koken even goed uit te vegen met keukenrol, zodat er zo weinig mogelijk vet in de afvoer komt. Daarnaast komt het vaak voor dat binnen een huishouden de putjes verstopt raken van zowel de wasbak als de doucheput of douchegoot. Het is dus belangrijk om regelmatig de putjes in je badkamer schoon te maken, verwijder dus goed de haren uit je doucheput. Ook ligt de kans op verstopping in het toilet hoog, wanneer u te veel toiletpapier gebruikt. Probeer ten slotte ook zo weinig mogelijk chemische middelen te gebruiken om je toilet of douche schoon te maken, want dit kan de afvoer ernstig beschadigen.

Maak nu een afspraak met
onze specialisten!

Gelijk een afspraak maken

Kwaliteitsnormen

Bij Dekker Struik staat veiligheid en kwaliteit voorop en zijn in ieders belang. Er wordt daarom gewerkt met NEN (Nederlandse Norm), dit zijn afspraken over de kwaliteit en veiligheid van diensten. Bij de riolering heeft vaak betrekking op welke bevoegdheden je hebt als installatiebedrijf. Wij werken met verschillende normen namelijk: NEN 3215, NTR3216. NEN 3215 geeft aan welke wettelijke regels er gevolgd moeten met betrekking op gebouwriolering, en is opgesteld om rekening te houden met de uitgangspunten van het Bouwbesluit (2012).  NTR 3216 geeft de richtlijnen weer voor het ontwerpen, installeren en beheren van afvoersystemen voor hemelwater en huishoudelijk afvalwater van bouwwerken. Ten slotte wordt er gewerkt met het bouwbesluit, dit is een verzameling voorschriften waaraan een bedrijf moet aan voldoen tijdens de bouw van nieuwbouwwoningen of verbouwingen van bijvoorbeeld kantoren, winkels of ziekenhuizen.

Wat kan Dekker Struik voor u betekenen?

Een goed functionerend riool is belangrijk voor een prettige leefomgeving. Het belang van een goede aanleg en periodiek onderhoud is daarom ook groot. Zo kunt u preventief zorgen dat er geen problemen voordoen en dus ook niet voor onverwachte situaties komt te staan. Dekker Struik Installatietechniek helpt u graag met deze werkzaamheden. Wij zijn erkende specialisten en laten ons personeel periodiek bijscholen. Zo zijn wij altijd op de hoogte van de laatste technische kennis. Heeft u vragen over het aanleggen of onderhoud van uw riool? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen u graag verder.

Contact opnemen met Dekker Struik

Contactformulier

Locatie Assen

Afrikaweg 33C
9407 TL Assen

0592 – 74 90 62
info@uwinstallateur.nl

Locatie Groningen

Bremenweg 10
9723 TD Groningen

050-313 51 51
info@uwinstallateur.nl

Recent van Dekker Struik

MEESTE BEWONERS DIK TEVREDEN MET WARMTEPOMP

© 2022 Dekker Struik Installatietechniek - Webontwikkeling door Convident