Riolering aanleggen

Wilt u een riolering laten aanleggen? Het belang van een goed functionerende riolering wordt vaak vergeten tot er een verstopping plaats vindt. Verstoppingen in de riolering hebben vaak een rioolstankoverlast als gevolg. Mocht u last hebben problemen aan uw riolering dan is het belangrijk om een specialist in te schakelen. Dekker Struik analyseert de riolering en zorgt voor een oplossing.  Ook kunt u ervoor kiezen om dit probleem preventief op te lossen door de aanleg van een kwalitatief goede riolering. Wij kunnen voor u zowel binnen riolering als buiten riolering aanleggen. Ook om riolering aanleggen in nieuwbouw kunt u bij ons terecht.

Vakspecialisten

Meer dan 20 jaar ervaring

Meer dan 1000 tevreden klanten

Betrouwbaar en Betaalbaar

Oorzaken van een verstopping

Een verstopt riool is onaangenaam doordat dit veel stankoverlast met zich meebrengt. Een riool kan verstoppen vanwege verschillende oorzaken. De meest voorkomende oorzaak van een verstopt riool is het doorspoelen van vetresten door de wc of in de wasbak. Door deze vettigheid koekt de afvoer aan en zit je afvoer verstopt. Het is dus belangrijk om uw pan na het koken even goed uit te vegen met keukenrol, zodat er zo weinig mogelijk vet in de afvoer komt. Daarnaast komt het vaak voor dat binnen een huishouden de doucheput verstopt komt te zitten. Maak regelmatig uw doucheput schoon om een verstopte doucheput te voorkomen. Het is dus belangrijk om regelmatig de putjes in je badkamer schoon te maken, verwijder dus goed de haren uit je doucheput. Ook ligt de kans op verstopping in het toilet hoog, wanneer u te veel toiletpapier gebruikt. Probeer ten slotte ook zo weinig mogelijk chemische middelen te gebruiken om je toilet of douche schoon te maken, want dit kan de afvoer ernstig beschadigen.

Riolering laten aanleggen

Het aanleggen van een riolering kan het beste worden uitgevoerd door specialisten om problemen en risico’s in de toekomst te vermijden. Zo weet u zeker dat er geen fouten worden gemaakt bij de constructie van de riolering. Ook bent u verzekerd van een optimale doorstroming van het afvalwater wanneer de riolering op de juiste wijze wordt aangelegd. Het is erg belangrijk om de riolering direct goed aan te leggen, omdat een probleem in de doorstroming kan leiden tot verstoppingen.

Tijdens het aanleggen van de riolering wordt er gekeken naar mogelijke verzakkingen in de grond en de verschillende pompsystemen die toegepast kunnen worden. Elke situatie vraagt een andere aanpak, waardoor het lastig is om zelf een riolering aan te leggen. Dekker Struik heeft veel ervaring in het leggen van riolering en helpt u graag. Daarnaast is het aanleggen van riolering een tijdrovende klus en vergt dit veel materieel, denk hierbij aan graafwerkzaamheden.

Riool onderhoud

U kunt ook bij Dekker Struik terecht voor riool onderhoud. Wanneer u vermoedt een probleem te hebben in de riolering schakelt u ons in. Dekker Struik analyseert uw riolering en zorgt voor een passende oplossing. Ook kan er preventief gekeken worden naar uw riool zodat deze in de toekomst niet verstopt komt te zitten.

Installatiebedrijf

Maak nu een afspraak met
onze specialisten!

Gelijk een afspraak maken

Kwaliteitsnormen

Bij Dekker Struik staat veiligheid en kwaliteit voorop en zijn in ieders belang. Er wordt daarom gewerkt met NEN (Nederlandse Norm), dit zijn afspraken over de kwaliteit en veiligheid van diensten. Bij de riolering heeft vaak betrekking op welke bevoegdheden je hebt als installatiebedrijf. Wij werken met verschillende normen namelijk: NEN 3215, NTR3216. NEN 3215 geeft aan welke wettelijke regels er gevolgd moeten met betrekking op gebouwriolering, en is opgesteld om rekening te houden met de uitgangspunten van het Bouwbesluit (2012).  NTR 3216 geeft de richtlijnen weer voor het ontwerpen, installeren en beheren van afvoersystemen voor hemelwater en huishoudelijk afvalwater van bouwwerken. Ten slotte wordt er gewerkt met het bouwbesluit, dit is een verzameling voorschriften waaraan een bedrijf moet aan voldoen tijdens de bouw van nieuwbouwwoningen of verbouwingen van bijvoorbeeld kantoren, winkels of ziekenhuizen.

Wat kan Dekker Struik voor u betekenen?

Een goed functionerend riool is belangrijk voor een prettige leefomgeving. Het belang van een goede aanleg en periodiek onderhoud is daarom ook groot. Zo kunt u preventief zorgen dat er geen problemen voordoen en dus ook niet voor onverwachte situaties komt te staan. Dekker Struik Installatietechniek helpt u graag met deze werkzaamheden. Wij zijn erkende specialisten en laten ons personeel periodiek bijscholen. Zo zijn wij altijd op de hoogte van de laatste technische kennis. Heeft u vragen over het aanleggen of onderhoud van uw riool? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen u graag verder.

WC ontstoppen

Zit uw wc verstopt en wilt u deze graag laten ontstoppen? Het is mogelijk om je WC zelf te ontstoppen wanneer de blokkade niet te diep zit. Vaak kun je met een WC ontstopper al heel gemakkelijk de blokkade zien los te krijgen waardoor deze wegspoelt. Als de WC ontstopper niet werkt schakel dan een rioolspecialist als Dekker Struik in. Je WC wordt veilig, grondig en vooral snel ontstopt.

Gootsteen ontstoppen

Een verstopte gootsteen komt vaak voor door het afspoelen van vette pannen boven de schoorsteen. Dit wilt u zo snel mogelijk ontstopt hebben want de gootsteen hebben we veel nodig. Soms lukt het om zelf uw gootsteen te ontstoppen, maar het beste is om meteen een rioolspecialist in te schakelen. Dan weet u zeker dat uw gootsteen onbeschadigd wordt ontstopt.

Zelf uw gootsteen ontstoppen? Lees ons artikel!

Doucheput ontstoppen

Het water loopt niet meer uit de douche? Dan zit uw doucheput verstopt. De meest voorkomende oorzaak van een verstopte doucheput zijn haren. Haren in combinatie met zeepresten en huidvetten zorgen voor vervelende ontstoppingen in de douche. Zelf kunt u uw doucheput ontstoppen door zo veel mogelijk met de hand weg te halen, om er vervolgens kokend water over heen te gooien. Uw doucheput daarna nog niet ontstopt? Schakel Dekker Struik in en laat ons uw doucheput ontstoppen.

Riool ontstoppen

Hangt er een vieze rioollucht in huis en merkt u dat afvalwater niet doorloopt zoals het hoort? De kans is groot dat uw riool verstopt zit. Kleinere ontstoppingen zoals een verstopte WC zijn vaak zelf gemakkelijk te ontstoppen. Voor het ontstoppen van het riool adviseren wij altijd een specialist in te schakelen. Dan weet u zeker dat uw riool secuur, netjes en snel wordt ontstopt.

Contact opnemen met Dekker Struik

Contactformulier

Locatie Assen

Afrikaweg 33C
9407 TL Assen

0592 – 74 90 62
info@uwinstallateur.nl

Locatie Groningen

Olgerweg 17a
9723 EA Groningen

050-313 51 51
info@uwinstallateur.nl

Telefoon icoon
Telefoon icoon
Mail icoon

Recent van Dekker Struik

Airco gebruiken om het huis te verwarmen?

© 2024 Dekker Struik Installatietechniek - Webontwikkeling door Convident