Ventilatie

Een goed binnenklimaat is voor ieder bedrijf en woning onmisbaar. Dekker Struik helpt bij het installeren van een goed functionerend ventilatiesysteem. Er zijn verschillende ventilatiesystemen: natuurlijke, mechanische en ventilatie met warmteterugwinning

Vakspecialisten

Meer dan 20 jaar ervaring

Meer dan 1000 tevreden klanten

Betrouwbaar en Betaalbaar

Ventilatie van uw woning of bedrijf

Voor een goed en gezond binnenklimaat is een goed ontwerp en uitvoering van een ventilatiesysteem een vereiste. Een slecht functionerend systeem kan leiden tot problemen met de luchtwegen, geluidsoverlast of vocht en schimmels in uw woning of bedrijf. Dekker en Struik Installatietechniek installeert ventilatiesystemen in de vorm van natuurlijke ventilatie, mechanische ventilatie en ventilatie met warmteterugwinning.

Ventilatiesystemen aanleggen
Ventilatiesysteem

Natuurlijke ventilatie

Natuurlijke ventilatie kent vele varianten. Natuurlijke ventilatie gebeurt al door het openen van uw ramen, of via roosters. Het houdt in dat op een energievrije manier warmte uit uw woning of bedrijf wordt geleid. Dekker en Struik Installatietechniek kan u adviseren over de mogelijkheden van natuurlijke ventilatie. Zo kunnen wij bijvoorbeeld af- en toevoerkanalen installeren, voor verse lucht in uw huis of bedrijf.

Wat is natuurlijke ventilatie

Onder natuurlijke ventilatie verstaan we ventilatie waarbij geen motor wordt gebruikt voor de toe- en/of afvoer van lucht. Bij natuurlijke ventilatie stroomt schone, droge lucht naar binnen via ramen en roosters. De vuile, vochtige lucht verlaat het huis via hoger gelegen roosters en openingen. Denk hierbij aan een pijp tot het dak of de ventilatoren in de badkamer. Oudere woningen zijn vaak minder goed geïsoleerd dan nieuwbouwwoningen waardoor natuurlijke ventilatie via naden en kieren in de muren verloopt.

Waarom natuurlijke ventilatie?

Natuurlijke ventilatie is de eenvoudigste en goedkoopste manier van ventileren. Er hoeft geen mechanisch ventilatiesysteem geïnstalleerd te worden wat kosten bespaard. Er zijn dan ook geen onderhoudskosten aan verbonden omdat er geen mechanisch systeem draait die onderhouden moet worden.

Helaas heeft natuurlijke ventilatie ook nadelen. Zo is de af- en toevoer van schone lucht bijna niet handmatig te regelen. U kunt de ramen en roosters openzetten maar daar blijft het ook bij. Bij een storm of ander slecht weer is het lastig om natuurlijk te ventileren want dan doet u de ramen dicht.

Maak nu een afspraak met
onze specialisten!

Gelijk een afspraak maken

Mechanische ventilatie

Naast natuurlijke ventilatie kunt u ook gebruikmaken van mechanische ventilatie. Mechanische afzuigsystemen zuigen lucht uit uw woning door middel van bijvoorbeeld ventilatoren. Wij maken gebruik van de nieuwste systemen en technieken.

Ventilatiesystemen aanleggen

Wat is mechanische ventilatie

Ventilatiesysteem C ofwel mechanische ventilatie is een methode waarbij vuile lucht door een ventilatiebox wordt afgezogen. Deze lucht wordt uit de ruimte onttrokken waardoor via onderdruk frisse en schone lucht de woning in komt. Deze nieuwe lucht komt door onderdruk binnen via natuurlijke ventilatie systemen zoals ramen en roosters. Een mechanisch ventilatiesysteem of ventilatiebox kunt u zien als de longen van een woning en daarom erg waardevol. Door constant te blijven ventileren voorkomt u dat schadelijke stoffen in de woning blijven hangen.

Ventilatie met warmteterugwinning

Een centraal ventilatie systeem met warmteterugwinning (centraal WTW-systeem) ventileert de lucht vanaf één punt in de gehele woning. Het luchtverdeelsysteem dat hierop aangesloten wordt zorgt ervoor dat overal in het pand op de juiste plekken lucht wordt toe- en afgevoerd. Zodat overal in het pand voldoende verse lucht aanwezig is. De warme of koude lucht die door het systeem gaat wordt hergebruikt zodat er geen energie verloren gaat. Een WTW-ventilatiesysteem voert vochtige en vuile lucht uit uw woning of bedrijf af. Dezelfde hoeveelheid schone, voorverwarmde lucht wordt door ventilatie met warmteterugwinning weer toegevoerd. Doordat de energie van de af te voeren buitenlucht wordt overgedragen aan de buitenlucht blijft 95 procent van de warmte bewaard. Zo verspilt u geen energie. Dat is prettig voor uw energierekening en het comfort in uw woning of bedrijf. Lees meer over WTW installatie.

Dekker en Struik installatietechniek kan u helpen met uw ventilatieproblemen.
Wij zijn werkzaam in Groningen en Drenthe

Contact opnemen met Dekker Struik

Contactformulier

Locatie Assen

Afrikaweg 33C
9407 TL Assen

0592 – 74 90 62
info@uwinstallateur.nl

Locatie Groningen

Olgerweg 17a
9723 EA Groningen

050-313 51 51
info@uwinstallateur.nl

Telefoon icoon
Telefoon icoon
Mail icoon

Recent van Dekker Struik

Airco gebruiken om het huis te verwarmen?

Wil je graag het huis verwarmen zonder de al te hoge stookkosten dan kun je ook kiezen voor het gebruik van de airco voor verwarming. De airco kan naast koelen ook gebruikt worden om specifieke ruimten te verwamen en daarmee spaar je een hoop...
© 2024 Dekker Struik Installatietechniek - Webontwikkeling door Convident