Vervangen van groepenkast

In een wereld dat steeds verder digitaliseert zijn datanetwerken onmisbaar. Tegenwoordig zijn datanetwerken dan ook vrijwel overal te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de pinsystemen in winkels, WiFi bij u thuis of op kantoor. Een goed werkende netwerk verbinding zorgt ervoor dat deze technologie optimaal benut wordt. Dekker Struik denkt graag met u mee naar alle mogelijkheden en wij kunnen op maat datanetwerken aanleggen.

Vakspecialisten

Meer dan 20 jaar ervaring

Meer dan 1000 tevreden klanten

Betrouwbaar en Betaalbaar

Wat is een groepenkast

De groepenkast is een belangrijk onderdeel van de meterkast. De groepenkast zorgt voor de verdeling en beveiliging van de stroom tussen de verschillende groepen. Elke groep in de groepenkast zorgt voor een deel van de stroomvoorziening in uw woning. Het is belangrijk om een goede verdeling te maken van de groepenkast. Wanneer er teveel apparaten op één groep aangesloten zijn, kan deze overbelast raken. De groep kan dan afschakelen voor uw veiligheid. Het is erg belangrijk om een goed werkende groepenkast in huis te hebben om alle elektrische apparatuur op een veilige manier te kunnen gebruiken.

Meterkast

Maak nu een afspraak met
onze specialisten!

Gelijk een afspraak maken
groepenkast

Waarom groepenkast vervangen

Het is niet nodig om uw groepenkast regelmatig te laten vervangen. Echter zijn er wel momenten wanneer het aan te raden is om de groepenkast te vervangen. Het is aan te raden om de groepenkast te vervangen als u:

  • Een oude woning wilt moderniseren
  • De groepenkast wilt uitbreiden.
  • Zonnepanelen laat plaatsen.
  • Wilt overstappen op een warmtepomp.
  • Gaat overstappen op elektrisch koken.
  • Nieuwe apparatuur gaat aansluiten die veel stroom vragen
  • Gebruik gaat maken van krachtstroom

Groepen aansluiten

Wanneer de groepenkast vervangen dan wel uitgebreid is, is het ook belangrijk om de groepen weer aan te sluiten. Hier zijn meerdere zaken van belang waarop gelet moet worden. Hierbij kunt u denken aan onder andere de verdeling van de groepen.

Tijdens het aansluit van de groepen is het van wezenlijk belang om na te denken over de verdeling van de stroom capaciteit. Het is namelijk niet de bedoeling dat wanneer twee apparaten tegelijk aanstaan dat de groep er dan uit klapt.

Door de stroomcapaciteit goed te verdelen over het aantal groepen kunt u dit probleem voorkomen. Hierdoor kunt u met een gerust de vaatwasser en droger tegelijk aan hebben staan zonder dat de groep er uit klapt.

Onze specialisten zullen bij het aansluiten van de groepen hier rekening mee houden en de capaciteit goed verdelen over de beschikbare groepen.

Wat kost het vervangen van een groepenkast

Geen enkele groepenkast is hetzelfde. Dat maakt het moeilijk om van te voren aan te geven wat een vervanging precies aan kosten gaat opleveren. De kosten voor het vervangen van de groepenkast is afhankelijk van een aantal zaken:

  • De inkomende voeding van het nutsbedrijf
  • Het aantal benodigde groepen 

Om de prijs te bepalen komen we eerst persoonlijk bij u langs om de huidige groepenkast te inspecteren, zodat we een inschatting kunnen maken van de benodigde werkzaamheden en het aantal uren dat we ermee bezig zullen zijn. Vervolgens ontvangt u van ons een offerte waarin een specificatie is opgenomen van de kosten.

Meterkast

Wat kan Dekker Struik Installatietechniek voor u betekenen?

Dekker Struik Installatietechniek helpt u graag met het vervangen van de groepenkast. Wij zijn erkende specialisten en laten ons personeel periodiek bijscholen. Zo blijven wij altijd op de hoogte van de laatste technische kennis en kunnen wij u de juiste hulp bieden. Hebt u vragen over het vervangen van de groepenkast? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen u graag verder.

Contact opnemen met Dekker Struik

Contactformulier - Vervangen van groepenverdeler
Telefoon icoon
Telefoon icoon
Mail icoon

Recent van Dekker Struik

Airco gebruiken om het huis te verwarmen?

© 2024 Dekker Struik Installatietechniek - Webontwikkeling door Convident