Waterleiding aanleggen

Wilt u een waterleiding aanleggen? In huizen is een goed functionerende waterleidinginstallatie onmisbaar. Dekker Struik installatietechniek beschikt over een jarenlange ervaring met warm en koud waterleidingen aanleggen. Daarnaast helpen onze specialisten u wanneer u een waterleiding wilt vervangen of eruit halen. Het is belangrijk dat een waterleiding goed wordt afgedopt indien deze tijdelijk of voor lange tijd niet gebruikt gaat worden. Dit is noodzakelijk om te garanderen dat er geen lekkages ontstaan. Bij het aanleggen van waterleidinginstallaties houden we rekening met het minimaliseren van de kans, dat legionella ontstaat in uw waterleidingen.

Vakspecialisten

Meer dan 20 jaar ervaring

Meer dan 1000 tevreden klanten

Betrouwbaar en Betaalbaar

Afdoppen waterleidingen

Het afdoppen van een waterleiding is zoals de naam het eigenlijk al zegt; een dop monteren op het einde van een waterleiding. Waterleidingen kunnen op 2 manieren worden afgedopt: Je kunt de waterleiding op het uiteinde solderen of je kunt gebruikmaken van een knelkoppeling. Wel zijn er bij het afdoppen van je waterleidingen een aantal regels waar je je aan moet houden, namelijk:

  • Als je in de muur een leiding wilt afdoppen dient gedaan te worden door middel van een soldeerverbinding
  • Bij een langdurige afsluiting is het verplicht om je uiteinde te solderen
  • Bij een tijdelijke afsluiting mag er dus gebruik gemaakt worden van een knelkoppeling, maar dan moet het gemonteerd worden met een afsluitplaatje.

Legionella preventief voorkomen

Legionella is een bacterie die kan zorgen voor een ernstige longklachten. Legionella ontstaat wanneer water in leidingen warmen wordt dan 20 graden. Wanneer het water een temperatuur heeft tussen de 20 en 50 graden Celsius heeft de bacterie de kans om te groeien. Dit gebeurt vaak doordat drinkwaterleidingen kruisen met warmwaterleidingen of verwarmingsbuizen. Wanneer het drinkwater voor een langere tijd stilstaat zal dus het koude drinkwater opwarmen, en is er een kans dat de legionellabacterie begint te groeien in het stilstaande water. Mocht u langer dan één week weg zijn van huis denk er dan altijd aan om uw kranen ongeveer 1 minuut te laten doorstromen. Dekker Struik zorgt voor warm en koud water installaties dat de kans op legionella aanzienlijk verkleint.

Waterleiding

Maak nu een afspraak met
onze specialisten!

Gelijk een afspraak maken

Kwaliteitsnormen

Ook bij waterleidinginstallaties werkt Dekker Struik installaties met een aantal kwaliteitsnormen, namelijk: NEN 1006, ISSO 55, ISSO 55.1, ISSO 55.2 en ten slotte de Waterwerkbladen. In de NEN 1006 staan de eisen beschreven waaraan een drinkinstallatie moet voldoen vanuit het oogpunt van de veiligheid, doelmatigheid en de volksgezondheid. Alle eisen van NEN 1006 staan beschreven in de waterwerkbladen. ISSO 55 is een praktische en getailleerde uitwerking van de voorschriften en richtlijnen voor het realiseren van leidingwaterinstallaties in utiliteits- en woongebouwen. In de ISSO 55.1 staan de regels die de overheid heeft opgesteld ten aanzien van legionellapreventie in de waterleidinginstallaties, terwijl ISSO 55.2 zich richt op de handleiding zorgplicht legionellapreventie van de collectie leidingwaterinstallaties.

Wat kan Dekker Struik voor u betekenen?

Wij zijn experts in alle werkzaamheden rondom waterleidinginstallaties. Wij geven u graag advies en helpen u bij het aanleggen van waterleidinginstallaties. Ook voor onderhoudt kan u bij ons terecht. Mocht u vragen hebben dan zijn wij altijd bereikbaar via de mail of telefoon.

Contact opnemen met Dekker Struik

Contactformulier

Locatie Assen

Afrikaweg 33C
9407 TL Assen

0592 – 74 90 62
info@uwinstallateur.nl

Locatie Groningen

Bremenweg 10
9723 TD Groningen

050-313 51 51
info@uwinstallateur.nl

Recent van Dekker Struik

Dit is het nieuwste bericht

Dekker Struik Installatietechniek is hét installatiebureau voor de regio’s Groningen en Drenthe. Dekker Struik Installatietechniek is ontstaan in 2008, door een fusie van Technisch Bureau Dekker BV en Installatiebedrijf Struik BV. Beide bedrijven waren al jaren actief in Groningen en Drenthe als elektrotechnisch- en...
© 2021 Dekker Struik Installatietechniek - Webontwikkeling door Convident