WTW Installatie

WTW of warmteterugwinning is een methode waarbij warmte uit afvoerlucht en afvoerwater wordt hergebruikt. Een WTW installatie of warmte terugwin systeem leidt tot een flinke besparing in energiekosten.

Gratis offerte ontvangen

Vakspecialisten

Meer dan 20 jaar ervaring

Meer dan 1000 tevreden klanten

Betrouwbaar en Betaalbaar

Warmte terugwin systeem

WTW is een nieuwe manier van lucht- en waterafvoer waarbij zo min mogelijk warmte verloren gaat. Wat het WTW systeem doet is dat het vochtige, gebruikte lucht aangezogen wordt en langs de warmtewisselaar leidt die aangesloten is aan het WTW systeem. De binnenkomende lucht van buitenaf wordt ook via de warmtewisselaar geleid en vervolgens hier opgewarmd voordat het de woning binnen geblazen wordt. Door het warmte terugwin systeem komt er warmere lucht de woning binnen en kunt u veel energie besparen.

Centrale verwarming

Balansventilatie

Balansventilatie is een ventilatiesysteem waarbij er evenveel lucht aangevoerd als afgevoerd wordt. Vaak heeft het systeem ook een warmteterugwin-unit. De warmte van de binnenlucht wordt gebruikt om de frisse buitenlucht te verwarmen. Hierdoor heeft de binnenkomende lucht nagenoeg dezelfde temperatuur als de kamertemperatuur. Dit brengt als voordeel dat het de wooncomfort verbetert, omdat u geen koude luchtstromen meer ervaart in uw woning. Een ander bijkomend voordeel is dat u hiermee flink wat kosten bespaart op de verwarming. In de winter brengt dit dus een warmer huis. Tijdens de zomermaanden is het niet gewenst om de binnenkomende lucht op te warmen. Daarom is het systeem vaak voorzien van een automatische bypass. Deze zorgt ervoor dat, tijdens de zomer, de lucht niet verwarmd wordt. De temperatuur blijft constant en aangenaam en het systeem zorgt dus in de zomer voor een verlaging van de temperatuur.

Centrale WTW unit

Een centraal WTW systeem ventileert vanaf één punt in het huis de gehele woning. Via het luchtverdeelsysteem wordt lucht op de juiste plek toe- en afgevoerd. De centrale WTW unit hergebruikt warme en koude lucht die al in huis aanwezig is, zo gaat er geen energie verloren.

Decentrale WTW unit

Wanneer een woning geen luchtverdeelsysteem heeft, is het aantrekkelijk gebruik te maken van een decentrale WTW unit. Dit warmte terugwin systeem ventileert individuele kamers en ruimtes. Aanwezige warme en koude lucht uit de ruimte wordt hergebruikt zodat er geen energie verloren gaat. De ventilatie unit heeft geen luchtverdeelsysteem nodig, omdat deze rechtstreeks in de buitenmuur is geplaatst.

WTW unit vervangen

Reguliere mechanische ventilatie vervangen door een WTW unit levert een energiebesparing ongeveer 80%. Steeds meer huishoudens kiezen daarom voor een warmte terugwin systeem. Beschikt u al over een WTW unit die meer dan 10 jaar oud is? Ook dan is de WTW unit vervangen een goede optie om uw energieverbruik te verminderen. Door nieuwe ontwikkelingen zijn huidige warmte terugwin systemen beter dan die van vroeger. Een nieuwe WTW unit is een stuk zuiniger in energieverbruik. Laat uw WTW unit vervangen door Dekker Struik installatietechniek.

Maak nu een afspraak met
onze specialisten!

Gelijk een afspraak maken
Badkamer

Douche WTW

Met een douche WTW installatie wordt het wegstromende warme water gebruikt om koud leidingwater te verwarmen. Daardoor hoeft uw cv-ketel of warmtepomp minder te stoken en bespaart u veel energie. Hiermee bespaart u ongeveer 50% aan energieverbruik bij het douchen met een WTW installatie. Het wegstromende water wordt niet gemengd met het verse water maar stroomt langs elkaar heen. De douche WTW draagt de warmte over via een warmtewisselaar. Voor de meeste douche WTW installatie is een kleine verbouwing nodig. Laat u dus zeker door Dekker Struik informeren naar de mogelijkheden voor uw woning.

Hoeveel bespaart douche WTW?

Door een douche WTW bespaart u veel energie. Er is namelijk minder gas of stroom nodig om het douchewater op te warmen. Hiermee bespaart u ongeveer 50% energieverbruik per douchebeurt.

Wanneer is een WTW installatie interessant?

Een warmte terugwin douche loont voor elke woning en kan flink schelen in de energierekening. Een ventilatiesysteem met wtw unit loont alleen bij een goed geïsoleerd huis. Huizen met een slechte isolatie verliezen bij voorbaat al veel warmte en daar kan een wtw-unit weinig verandering in brengen. Wanneer u een wtw-unit voor lucht wilt aanschaffen, dient u dus eerst uw huis goed te isoleren, zodat die luchtdicht is.

Voordelen van een WTW installatie

Het installeren van een wtw installatie brengen veel voordelen met zich mee waaronder:

  • Lagere energiekosten
  • Verbeterde luchtkwaliteit in uw woning
  • Geen last meer van koude luchtstromen
  • Gezond en comfortabel binnenklimaat
  • Geen kostbare warmte meer verloren bij het ventileren
  • Aangenamere temperaturen in huis tijdens de zomermaanden

Dekker Struik Installatietechniek

Dekker Struik Installatietechniek is hét installatiebureau in Groningen en Drenthe die al meer dan 10 jaar voor u klaar staat. Wij komen graag bij u langs om vrijblijvend de mogelijkheden van WTW installatie in uw huis of bedrijf te bespreken. Lees meer over CV installatie.

Contact opnemen met Dekker Struik

Contactformulier

Locatie Assen

Afrikaweg 33C
9407 TL Assen

0592 – 74 90 62
info@uwinstallateur.nl

Locatie Groningen

Olgerweg 17a
9723 EA Groningen

050-313 51 51
info@uwinstallateur.nl

Telefoon icoon
Telefoon icoon
Mail icoon

Recent van Dekker Struik

Airco gebruiken om het huis te verwarmen?

© 2024 Dekker Struik Installatietechniek - Webontwikkeling door Convident