WTW Installatie

WTW staat voor warmteterugwinning en is een methode waarbij warmte uit afvoerlucht en afvoerwater wordt hergebruikt. Een wtw installatie kan leiden tot een flinke besparing van de energiekosten.

Gratis offerte ontvangen

Vakspecialisten

Meer dan 20 jaar ervaring

Meer dan 1000 tevreden klanten

Betrouwbaar en Betaalbaar

Wat is een WTW installatie?

WTW is een nieuwe manier van lucht en water afvoer waarbij zo min mogelijk warmte verloren gaat. Wat het systeem doet is dat het vochtige gebruikte lucht aangezogen wordt en langs de warntewisselaar leidt die aangesloten is aan het WTW systeem. De binnenkomende lucht van buitenaf wordt ook via de warmtewisselaar geleid en vervolgens hier opgewarmd voordat het de woning binnen geblazen wordt. Daardoor komt er warmere lucht de woning binnen en kunt u een veel energie besparen.

Warmte terugwin douche

Een douche wtw installatie gebruikt bij het douchen het wegstromende warme water om koud leidingwater te verwarmen. Naar schatting kan op deze manier de helft van de warmte uit uw douchewater worden teruggewonnen. De cv-ketel of boiler hoeft minder te verwarmen en u bespaart veel energie. Een wtw unit is in bestaande woningen te plaatsen, echter is daarbij wel een kleine verbouwing noodzakelijk. Wtw-systemen worden over het algemeen alleen geplaatst bij de bouw van een nieuwe woning.

Balansventilatie

Balansventilatie is een ventilatiesysteem waarbij er evenveel lucht aangevoerd als afgevoerd wordt. Vaak heeft het systeem ook een warmteterugwin-unit. De warmte van de binnenlucht wordt gebruikt om de frisse buitenlucht te verwarmen. Hierdoor heeft de binnenkomende lucht nagenoeg dezelfde temperatuur als de kamertemperatuur. Dit brengt als voordeel dat het de wooncomfort verbetert, omdat u geen koude luchtstromen meer ervaart in uw woning. Een ander bijkomend voordeel is dat u hiermee flink wat kosten bespaart op de verwarming. In de winter brengt dit dus een warmer huis. Tijdens de zomermaanden is het niet gewenst om de binnenkomende lucht op te warmen. Daarom is het systeem vaak voorzien van een automatische bypass. Deze zorgt ervoor dat, tijdens de zomer, de lucht niet verwarmd wordt. De temperatuur blijft constant en aangenaam en het systeem zorgt dus in de zomer voor een verlaging van de temperatuur.

Wanneer is een wtw installatie interessant?

Een warmte terugwin douche loont voor elke woning en kan flink schelen in de energierekening. Een ventilatiesysteem met wtw-unit loont alleen bij een goed geïsoleerd huis. Huizen met een slechte isolatie verliezen bij voorbaat al veel warmte en daar kan een wtw-unit weinig verandering in brengen. Wanneer u een wtw-unit voor lucht wilt aanschaffen, dient u dus eerst uw huis goed te isoleren, zodat die luchtdicht is.

Voordelen van een wtw-installatie

Het installeren van een wtw-installatie brengen veel voordelen met zich mee waaronder:

  • Lagere energiekosten
  • Verbeterde luchtkwaliteit in uw woning
  • Geen last meer van koude luchtstromen
  • Gezond en comfortabel binnenklimaat
  • Geen kostbare warmte meer verloren bij het ventileren
  • Aangenamere temperaturen in huis tijdens de zomermaanden

Dekker Struik Installatietechniek

Dekker Struik Installatietechniek is hét installatiebureau in Groningen en Drenthe die al meer dan 10 jaar voor u klaar staat. Wij komen graag bij u langs om vrijblijvend de mogelijkheden van airconditioning in uw huis of bedrijf te bespreken.

Contact opnemen met Dekker Struik

Contactformulier

Locatie Assen

Afrikaweg 33C
9407 TL Assen

0592 – 74 90 62
info@uwinstallateur.nl

Locatie Groningen

Bremenweg 10
9723 TD Groningen

050-313 51 51
info@uwinstallateur.nl

Telefoon icoon
Telefoon icoon
Mail icoon

Recent van Dekker Struik

De bouw van ons nieuwe pand is gestart!

© 2022 Dekker Struik Installatietechniek - Webontwikkeling door Convident