Zinkwerk

Op het gebied van dakbedekking wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Zink is het meest duurzame materiaal om te gebruiken voor uw dakbedekking. Het heeft een levensduur van 40 jaar en zorgt voor een mooie uitstraling. Wij kunnen zinkwerk toepassen op dakgoten, dakbedekkingen, hemelwaterafvoeren en vergaarbanken. Het grootste deel van de zinken onderdelen maken we zelf in onze werkplaats. Wij helpen u graag bij het kiezen van het zinkwerk voor uw woning.

Vakspecialisten

Meer dan 20 jaar ervaring

Meer dan 1000 tevreden klanten

Betrouwbaar en Betaalbaar

Zinken dakgoot of PVC dakgoot

Een veel gemaakte afweging is of u moet kiezen voor een PVC of een zinken dakgoot. Onze keuze is daarin dat een zinken dakgoot een meer rendabele keuze is op de lange termijn. Een PVC dakgoot is weliswaar goedkoper in aanschaf en montage, maar heeft een aanzienlijk kortere levensduur dan zinkwerk. Laatst genoemde heeft bij een goede onderhoud een levensduur van 40 jaar, terwijl een PVC dakgoot een levensduur van slechts 15 jaar heeft. Daarnaast bent u veel langer bezig aan onderhoud van PVC dakgoten. Het kiezen van een zinken dakgoot is daarom een investering in een duurzame oplossing voor uw dakgoot probleem.

Zinken dakgoot

Zinken regenpijpen

Zinken regenpijpen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. De verkrijgbare diameters variƫren van 60 tot en met 100 mm en is afhankelijk van de grootte van uw dak. Hoe groter het dak, hoe meer regen er afgevoerd moet worden. 60 mm wordt vaak gebruikt voor tuinhuizen, 80 mm is de standaard afmeting en voor grote daken is een diameter nodig van 100 mm. Naast de verschillende diameters is er ook een keuzemogelijkheid in de vorm van de regenpijp. Hierin is er de optie voor een ronde regenpijp, maar is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een vierkante regenpijp. Het monteren van een zinken regenpijp is een klus waarbij technische kennis vereist is. Heeft u een opdracht om zinken regenpijpen te monteren dan adviseren wij u graag. Voor de montage van zinken buizen zijn beugels noodzakelijk.

Maak nu een afspraak met
onze specialisten!

Gelijk een afspraak maken

Vergaarbak zink

Een vergaarbak wordt gebruikt als opvangbak voor het hemelwater wat afkomstig is van het dak of dakgoot. De vergaarbak wordt aan de bovenzijde van een regenpijp gemonteerd. De vergaarbak wordt met schroeven of siernagels vastgezet aan de gevel of boeideel van het dak. Vergaarbakken zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. De maten zijn afhankelijk van de hoeveelheid regenwater dat afgevoerd moet worden. Wilt u meer weten over het aanschaffen van een vergaarbak en het plaatsen hiervan? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op
Dakgoot

Levensduur zinkwerk

Zink heeft als eigenschap dat het een lange levensduur heeft. Het materiaal gaat tot wel 40 jaar mee wanneer het goed onderhouden wordt. De grootste vijand van zink is roestvorming. Zorg ervoor dat u de gootbeugels regelmatig controleert op roestvorming.

Door zogenaamde bitumencorrossie kan carbolzuur ontstaan en dit verlaagd de levensduur van zink drastisch. In het geval van carbolzuur in uw zink is de levensduur ongeveer 2 jaar. Probeer daarom een jaarlijkse controle uit te voeren op uw zinwerk. Om een goed onderhoud te garanderen aan uw zinkwerk kan u overwegen om een specialist in te schakelen.

Waarom kiezen voor Dekker Struik installatietechniek?

Erkende vakspecialisten en jarenlange ervaring met het zinken van dakgoten. Wij zorgen ervoor dat ons personeel periodiek bijgeschoold wordt om op de hoogte te blijven van de laatste technieken. Om een duurzame waterdichtheid van uw dakgoten te garanderen is periodiek onderhoud noodzakelijk. Wij zijn uw specialist voor het onderhouden en aanleggen van uw zinken dakgoten. Bent u opzoek naar een expert in het zinken van dakgoten in Groningen, Drenthe of Assen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij staan u graag te woord.

Contact opnemen met Dekker Struik

Contactformulier

Locatie Assen

Afrikaweg 33C
9407 TL Assen

0592 – 74 90 62
info@uwinstallateur.nl

Locatie Groningen

Olgerweg 17a
9723 EA Groningen

050-313 51 51
info@uwinstallateur.nl

Telefoon icoon
Telefoon icoon
Mail icoon

Recent van Dekker Struik

Airco gebruiken om het huis te verwarmen?

© 2024 Dekker Struik Installatietechniek - Webontwikkeling door Convident