Zonneboiler installateur

Het uitzoeken van een goede zonneboiler installateur is een belangrijke keuze. Het installeren van deze duurzame techniek in uw huishouden is namelijk een flinke investering. Het is een duurzaam product waar u jarenlang plezier van kan hebben. Een installateur die weet waar hij over praat en wat hij doet is dan ook heel belangrijk. Dekker en Struik installatietechniek bekijkt samen met u naar de mogelijkheden specifiek gericht op uw huishouden. Is uw dak bijvoorbeeld wel geschikt en wat voor type zonneboiler past er bij uw huishouden? Dit zijn voorbeelden van vragen waarbij wij kunnen helpen.

Vakspecialisten

Meer dan 20 jaar ervaring

Meer dan 1000 tevreden klanten

Betrouwbaar en Betaalbaar

Wat is een zonneboiler

Een zonneboiler is een duurzame installatie dat gebruikmaakt van zonlicht om water te verhitten. Deze installatie is duurzame investering in de toekomst en voor u portemonnee. Enkele voordelen zijn:

– Gratis energie uit een onuitputbare bron
– Geen uitstoot van CO2 tijdens het gebruik
– Mogelijkheden voor het integreren in bestaande systemen

In principe bestaat een zonneboiler uit 3 onderdelen. De zonnecollector, het voorraadvat en de naverwarmer. Wilt u een zonneboiler laten installeren, of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op
Zonneboiler

Maak nu een afspraak met
onze specialisten!

Gelijk een afspraak maken
boiler

Hoe werkt het?

1. Een zonnecollector op het dak vangt het zonlicht op. De warmte van het geabsorbeerde zonlicht wordt gebruik om een warmte dragende vloeistof op te warmen.

2. Door middel van een pomp wordt deze vloeistof getransporteerd naar de warmtewisselaar in de boiler

3. Hier warmt de vloeistof het leidingwater op, zodat u het kan gebruiken. Het voorraadvat houdt het leidingwater zo lang mogelijk warm.

4. Wanneer de vloeistof is afgekoeld herhaalt het proces zich, de vloeistof gaat opnieuw naar de zonnecollector, zodat het water opnieuw warm wordt.

5. Indien er niet genoeg zonlicht beschikbaar is dan schakelt de naverwarmer in. Deze helpt het water te verwarmen tot het gewenste niveau.

Zonneboiler of zonnepanelen

Na het lezen van deze tekst zit u wellicht met de vraag wat is dan het verschil met zonnepanelen. De zonnepanelen werken volgens het zelfde principe. Zowel de zonneboiler als zonnepanelen maken gebruik van zonnecollectoren om het zonlicht op te vangen. Het verschil is dat zonneboilers gebruikt worden voor het verwarmen van water. Zonnepanelen daarentegen zijn in gebruik voor het opwekken van energie.

Subsidie zonneboiler

Twijfelt u over de aankoop van een zonneboiler? Dit is misschien dan een fijne bijkomstigheid. De overheid stimuleert namelijk het kopen van duurzame oplossingen voor in huis. Tot 2021 krijgt u subsidie bij de aankoop van een zonneboiler. Afhankelijk van het type zonneboiler die u wilt kopen ontvangt u ongeveer €650,- subsidie. Dit is afhankelijk van het type zonneboiler. Voor meer informatie kan je kijken op de website van de rijksoverheid.

Indien u nog aanvullende vragen heeft staan we u graag te woord. Ook geven we graag advies en bekijken we graag alle mogelijkheden voor uw huishouden. Neem vrijblijvend contact met ons op en we bespreken alle mogelijkheden samen met u.

Contact opnemen met Dekker Struik

Contactformulier

Locatie Assen

Afrikaweg 33C
9407 TL Assen

0592 – 74 90 62
info@uwinstallateur.nl

Locatie Groningen

Olgerweg 17a
9723 EA Groningen

050-313 51 51
info@uwinstallateur.nl

Telefoon icoon
Telefoon icoon
Mail icoon

Recent van Dekker Struik

Airco gebruiken om het huis te verwarmen?

Wil je graag het huis verwarmen zonder de al te hoge stookkosten dan kun je ook kiezen voor het gebruik van de airco voor verwarming. De airco kan naast koelen ook gebruikt worden om specifieke ruimten te verwamen en daarmee spaar je een hoop...
© 2024 Dekker Struik Installatietechniek - Webontwikkeling door Convident