Zonnepanelen installeren

Ieder jaar besluiten steeds meer huishoudens om zonnepanelen te laten installeren. Op ongeveer 10% van alle daken in Nederland zijn zonnepanelen aangebracht. Het installeren van zonnepanelen brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo helpt u mee aan een beter milieu, maar ook op langere termijn kan het veel geld besparen.

Vakspecialisten

Meer dan 20 jaar ervaring

Meer dan 1000 tevreden klanten

Betrouwbaar en Betaalbaar

Waarom kiezen voor zonne-energie?

De zon is een bron die onuitputbaar is. Het is een natuurlijke bron dat door technologie kan omgezet worden in energie. Deze technologie is goed voor het milieu en gaat daarnaast ook behoorlijk lang mee. Uit onderzoek blijkt dat panelen gemiddeld 25 jaar lang mee kunnen gaan. De zonnepanelen verdienen zich terug na een periode van 6 jaar. U kunt daardoor 19 jaar lang gebruik maken van gratis energie!

Extra voordelen zijn:

Makkelijke installatie
Duurzame energiebron
Besparing op energiekosten
Meehelpen aan een beter milieu
Hogere woningwaarde

Neem contact op
Aanleg zonnepanelen

Maak nu een afspraak met
onze specialisten!

Gelijk een afspraak maken
zonnepanelen installatie

Waar moet u op letten

Bij het installeren van zonnepanelen zijn er verschillende zaken waar wij op letten:

  • Welke kant van het dak is het meest geschikt voor zonnepanelen.
  • Hoeveel zonnepanelen passen er op het dak.
  • Waar moet de omvormer komen
  • Aansluitwerk in de meterkast

Om bovenstaande punten te bekijken, komen we graag bij u langs om dit te inspecteren. Op basis van dat bezoek kunnen we het meest geschikte plan voor u opstellen, zodat u zoveel mogelijk profijt haalt uit de plaatsing van de zonnepanelen.

Hoe werkt zonne-energie

De zon straalt elke dag warmte en daarmee energie naar de aarde toe. Door technologie is het mogelijk om deze energie ‘op te vangen’. Dit wordt mogelijk gemaakt door zonnecellen die in zonnepanelen zitten. Deze zonnecellen zijn gemaakt van een speciaal materiaal dat ervoor zorgt dat stroom geleidt wordt wanneer en zonlicht op valt. Door de zonneschijn ontstaat er een elektriciteit tussen de positieve lading die gelegen is op de zonnecel en de negatieve lading daaronder. Dit proces wordt ook wel gelijkstroom genoemd.

Deze gelijkstroom is nog niet de gewenste stroom waar wij met z’n allen dagelijks gebruik van maken. De gelijkstroom wordt omgezet door een omvormer naar wisselstroom. De omvormer zorgt ervoor dat de stroom terecht komt bij u thuis in de meterkast.

Duurzame techniek

Kosten zonnepanelen installatie

De kosten voor het laten installeren van zonnepanelen en het rendement wat u eruit haalt is niet op voorhand te zeggen. Beide zijn namelijk afhankelijk van meerdere factoren:

  • De hoeveelheid zonnepanelen
  • De ligging van het dak
  • Hellingshoek van het dak
  • Uw verbruik
  • Soort omvormer
  • Hoeveelheid zonlicht

Voordat we de offerte opstellen, komen we bij u langs om de situatie te bekijken. Hierbij gaan we kijken naar hoeveel er op het dak geplaatst dienen te worden en de soort omvormer die we moeten gebruiken. Op basis daarvan kunnen we voor u een passende offerte opstellen.

Rendabel in Nederland

De werking van zonnepanelen vereisen niet persé elke dag zonlicht om genoeg energie op te wekken. De panelen wekken ook energie op wanneer de zon iets minder schijnt. Dit komt doordat daglicht wat door de wolken heen schijnt ook opgenomen wordt door de zonnepanelen. Dit levert natuurlijk minder stroom op dan een strakblauwe lucht. Zonnepanelen zijn hierdoor rendabel in Nederland.

Neem vrijblijvend contact op

Bent u enthousiast over duurzame energie geworden en twijfelt u of zonnepanelen goed passen bij uw huis? Wij gaan graag met u in gesprek over wat onze mogelijkheden zijn en denken graag met u mee

Contact opnemen met Dekker Struik

Contactformulier

Locatie Assen

Afrikaweg 33C
9407 TL Assen

0592 – 74 90 62
info@uwinstallateur.nl

Locatie Groningen

Olgerweg 17a
9723 EA Groningen

050-313 51 51
info@uwinstallateur.nl

Telefoon icoon
Telefoon icoon
Mail icoon

Recent van Dekker Struik

Airco gebruiken om het huis te verwarmen?

© 2024 Dekker Struik Installatietechniek - Webontwikkeling door Convident